Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Lukas tio och THE MESSAGE. Bild Goggle


Olja och vin i såren...


Det var en man som skulle resa från Jerusalem till Jeriko.

På vägen blev han överfallen av rövare.


De stal hans kläder, misshandlade honom

och lämnade honom halvdöd i diket.


Då kom det en präst på vägen,


men när han fick syn på mannen

gjorde han en omväg runt honom.


Sedan kom det förbi en som tjänstgjorde i templet,

och även han undvek mannen på vägen.


Till slut kom det en kättare från Samarien på vägen.


När han fick syn på mannen reagerade han med hjärtat.


Han gav honom första hjälpen, tvättade och förband såren,

lyfte upp honom på sin åsna och tog honom till ett värdshus

där han skaffade rum åt honom.


Nästa morgon gav han värden två silvermynt och sa:

"Sköt om honom. Om det här inte räcker

så skriv upp det på min räkning -

då betalar jag på hemvägen."


Vid summeringen av mitt liv

kan jag känna igen det här


Vid vårt besök i Israel i år

råkade vi komma förbi

barmhärtige samariten väg

på en av våra bilfärder...


och mina tankar for iväg


först till bibelns berättelse


sedan till mitt liv så fullt

av slag och stormar...

som både prästen

och kyrkotjänaren

gick förbi


men Jesus tog sig an





Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-11-05 11:17



Bookmark and Share


  mare VIP
Bibbi: Jesus är bäst ;))))
2014-11-14

    ej medlem längre
Tänkvärd lektion.
2014-11-10

  bittemi VIP
Så fint skrivet! Och så viktigt budskap, att vara medmänsklig!
2014-11-06

  Eva Helene VIP
En tänkvärd och viktig berättelse för alla tider!
2014-11-06

  Stefan Albrektsson
Ja! En viktig berättelse där Jesu eget exempel lyser klart! Viktigt att öppna ögonen och se alla omkring oss som behöver olika - och göra något för någon!
2014-11-06

  Lynx63 VIP
Så fint skrivet, blev rörd.
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Vi borde ta till oss dessa ord i Sverige idag och bry oss om varandra oavsett var vi kommer ifrån...en tänkvärd text som passar i alla tider...
2014-11-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra, tänkvärd text!
2014-11-05

    ej medlem längre
Ja så är det många gånger, människor har nog av sig själv, har ingen tid för andra...
2014-11-05

    ej medlem längre
Vackra ord.
2014-11-05

    ej medlem längre
Ja, vi som äga Jesus blir lite gladare!
2014-11-05

  louisegirl
Så innerligt fint <3
2014-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP