Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktat tillsammans med vännen Gitika efter temat "nära". Jag känner för övrigt att samdiktningen måste komma mer och mer i framtiden. Delad dikt är dubbel dikt.


Anakonda borealis

Under norrsken
långt långt bort
blixtrar atomerna

Men här är vi tillsammans
i ett virvlande ljussken
i kaskader av färger
glitter i dina ögon
starkt som fenomenet
på himlen

Du stångades med krokodiler
och apade dig med elefanter
men här som i ett regn
rinner allting ner i din bakficka
så att det inte är synligt
men kan plockas fram ibland

Du Alexander - den störste av de stora
segerns sötma sparades
och där var den ända tills den bleknade
så såg du den som inte kunde larvas med såsom med djuren
här måste lekas på ett annat sätt
en erövring likafullt

Ge mig en träsko du dummerjöns
och dans ända till solen går upp
där under aurora borealis
smälter vi samman
om du inte är alltför trött
det är varsamt av dig

Japp - så är det
och nu är vi nära
varsamt eller ej
nära är inte helt lätt
och nu går solen upp igen
allt är nytt - nära och nytt




Fri vers (Prosapoesi) av Bengt H VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-14 20:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP