Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske är det några rader för många här nedan ... Men du bör betänka nyansernas skriftade skiftningar mellan de olika stroferna i allmänhet och i orden utifrån deras kombinationer i synnerhet ...


De lite mer grundläggande behoven ...

... vi har
alla och envar ...

... varierar 
diametralt ...

Alla önskar 
och behöver
få bekräftelse
i någon form ...

Att visa att man
ser
hör
och vill 
även fysiskt beröra
någon i sin närhet
är något av
en självklarhet
så självklar
att det närmast 
kan betraktas som en norm ...

Men bekräftelsebehovets 
tillfredsställelse
kommer i synnerligen
olika form ...

En del behöver 
mer bekräftelse än andra
emedan andra
behöver någon att få bekräfta
och se upp till ...

Något som i ''lyckliga'' fall
kan innebära 
att någon som behöver mer bekräftelse
möter en av dem som behöver få bekräfta ...

Aktörerna i dessa lyckliga fall
finner vi i de relationsspektrum
där de som utmärker sig
genom att ha en mycket stor vänskapskrets
vilken legitimerar dem
som trovärdiga, ärbara
eftersom de jämväl
just därför
utom all diskussion
synes vara
förtjänstfullt populära 
och därmed
alldeles underbara ...

Ingenting konstigt med det ...

Men den där vänskapskretsen
och dess individuella kvalitet
liksom dess hållbarhet
synes mig lite svår att förklara
utifrån den definition för vänskap
som jag själv skulle kunna försvara ...

Det känns mer som om 
fixstjärnan har mer behov av
en bekräftande publik
än av en verklig relation 
som på verklig vänskap är rik ...

Men å andra sidan
så kan det så vara
att publiken 
gärna med en fixstjärna 
vill kunna säga sig vän vara ...

Det kan vi alla och envar
tycka vad vi vill om
eftersom behoven
tillfredsställs åt båda håll ...

Men i närmare relationer
av såväl vänskaplig form
som av mer intim karaktär
är ovanstående tyvärr
ofta till sin konstruktion
även i det lilla formatet
nästan precis likadant
som jag förmedlat ovan här ...

Enligt min mening
borde fler av oss
fundera lite mer
över vilka behov
vi själva söker tillfredsställa
när vi söker såväl
nya vänner 
som 
när vi söker 
någon vi önskar få 
en intimare relation med ... 

Jag söker inte 
bygga upp en vänskapskrets
som har till uppgift att
tjäna som publik för mig ...

Söker heller ej någon 
dig som är ämnad för mig
för att du ska vara min privata publik ...

Å andra sidan 
är jag inte intresserad av
att tjäna som förtäckt publik
under vänskapsrubrik
åt någon annan 
vare sig här eller annorstädes i verkliga livet ...

Ej heller söker jag den dig
som önskar ha mig
som din privata publik
under förtäckt kärleksrubrik ... 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-11-16 08:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP