Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ljuspunkt i mörkret

stora hus
breda avenyer
städerna äter upp varandra
megastäder jagar solnedgången

människor som inte kan sova
blir till zombieaktiga gestalter

känslor som hålls inne
kommer för eller senare att explodera

jag vakar ut dagen
hjärtat dunkar
en maskin av kött och blod

jag kan inte somna
bara drömma om lyckliga slut

utanför regerar mörkret
här inne finns ljuset
jag låter det aldrig slockna




Fri vers (Prosapoesi) av Henrik Sjöberg
Läst 478 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-17 15:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Hoppets ljus måste fortsätta lysa i denna mörka värld...mycket bra skrivet...
2014-11-17

    ej medlem längre
Jag gillar texten. Känns som en modern tolkning av undergången runt hörnet, presenterad med en trotsig hoppfullhet.
2014-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg