Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
STAFETT STALLEDROTTNING - Adventskalender 2014 i samarbete mellan sju poeter efter en idé av TornTrappThrillern. Taggar: stafett, adventskalender. Repris på Nanna X sida varje söndag. Morgondagens avsnitt skrivs av Nanna X


Saffran Stalledrottning : Lucka 0, Fängelset




Saffran är en stallets drottning

råder över troll och småtting

allt från stjärnljus till fagottklang

- minns hon varje häst som bortsprang



Gul nu julen återvänder

god som deg i folkens tänder

tindrar slottet, rädda händer

låser spiltor en i sänder



Fräcka knytt av drottning häktats

står på tå likt stövelknektar

lyssnar så hon ej ska väckas;

nyckeln dras ur dräkt magnetiskt



Där kom dock tamburmajoren

med var näsduk full av snoren

snabbt förbi, på väg till tvätten

fick han nästan vittra vätten



Bakom luckor tomtar straffas

för de låtsats va giraffer

tvingas sanning - inga gafflar -

söka efter första siffran

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-11-30 08:57



Bookmark and Share


  axveronika
tjoho så härlig
mera staffan stalledrottning i det allmänna juljamset
2014-12-14

  Stefan Albrektsson
Wow! Vilket schwung i nollan!! Gott och öppet spretiga trådar för medförfattare att dra iväg med!
2014-12-01

    prima donna
Underbar 0-lucka som i boken gör märke, därför bokmärkes. Spännande fortsättning följes...tjoho!
2014-11-30

    ej medlem längre
Härligt!! Underbart rimmat!
2014-11-30

  TrollTörnTrappan VIP
Skönt kommenterat, tackar! Kanhända blev luckan en smula alltför förvirrande och komplex - fast vi benar ut trådarna och trär in sammanhanget efterhand...
2014-11-30

  cilax VIP
snygg ordvängeri
2014-11-30

    ej medlem längre
Härlig nollpunkt att inleda decembersmällen med! Snyggt och spännande
2014-11-30

  Nanna X
där kom den! en härlig upptakt : )
jag har alltid misstänkt att gafflar är motsatsen till sanning!
2014-11-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP