Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
30 november -14


Inneboende

Det är inte min pappa som är otrogen just nu
i rummet intill
Det är inte min mamma han sviker
med en praktikant frân jobbet
men det är ju bara jag som vet
Det är inte min familj som han sliter sönder,
inte mina syskon som han lurar
men hur skulle jag kunna lâta honom fortsätta,
eller veta att jag hjälper honom att uppehâlla det?

Kommer jag vilja stanna efter konfrontationen?
Kommer de lâta mig stanna?
Jag har ingen annanstans att gâ.
Jag är en invandrare som kommer bli utslängd om jag inte
stâr ut med att leva i en lögn

Men att bli utslängd är ingenting
jämtemot
att fâ 16 ârs äktenskap
sönderslitet framför ens ögon.

Vissa beslut vill man inte ta
Vissa beslut borde man inte behöva ta
Men sâ är de där.
En familjs öde
i händerna pâ deras inneboende
jag är bara deras inneboende pâ vinden




Fri vers (Fri form) av paris
Läst 331 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-30 11:03



Bookmark and Share


    Tommy M
En dikt med ovanligt innehåll - det känns verkligt och berörande!
2014-11-30

  Respons VIP
Starkt berörande dikt!
2014-11-30
  > Nästa text
< Föregående

paris