Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falla som små fåglar

Ser du mig?
Jag är här precis framför dig.
Blundar du?
För jag tror inte ens du kollar åt mitt håll längre.
Kyss mig?
Dina läppar är förseglade med syra.
Älska mig?
Mitt hjärta ligger just nu i dina händer.
Ramla omkull?
Du är för full för att stå upp.
Kom till mig?
Vi borde springa under stjärnornas ljus.
Sov här?
Vi borde röra varandras kroppar mer än någonsin.
Kan vi vara här för en stund?
Allt är förflutet.
Sväva med mig?
Flyga över vattnet som beskjutna fåglar.
Älska mig?
Få mig att känna mig levande igen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Smutsigkung
Läst 249 gånger
Publicerad 2014-12-02 14:54



Bookmark and Share


    samole
Den här dikten är jättefin. Gillar komposition och dynamiken mellan frågor och meningar. Och specielt "Älska mig?", det vi alla så gärna vill ropa, men förvånande sällan gör.
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Smutsigkung
Smutsigkung