Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Tidigare dikt något redigerad)


En äkta samhällsmedborgare oavsett stat!




Den som söker det goda,
ja , ljuset, den stormande solen
inom sig, vinner till slut

Ständigt ifrågasättande sig själv
plus det som sker runtomkring
finner en slags genuinitet
en äkthet utan konkurrens

Där finns det egna ansvaret
bjärt fjärmat från ideologier
vilka har en ofattbar benägenhet
att invadera oss och diktera villkoren
för vad som är rätt och fel

Tänk själv, är budskapet





Fri vers av Jack E. Gladh VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-06 12:44



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Själv är bästa dräng och piga
Slippa stå där bocka, niga
2014-12-06

  Mia Bergenheim
Vilket härligt budskap, vilka fina poänger! Också jag hyllar den fria tanken (och vilket mod den kräver!)
2014-12-06

  Popangelov VIP
Helt rätt. Tron på sanningen blockerar oss i förmågan att tänka själva och leva med förändringarna som är nödvändiga...
2014-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST