Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

första HJÄLMen : LeksaksKrigarens




som pojke lät jag plast-figurerna

sällan bära plast-vapen i sina händer;

däremot älskade jag plast-hjälmarna

hur de såpass påtagligt kunde

plockas loss

och på plats igen

likt runda, ovala klossar

till prydnad eller skydd

som maskering kontra uppmärksamhet

ett extra ansikte

en jordnära gloria

för kosmos soldat

lite säkrare än hatt

mycket tuffare än mössa

hos de alltför få som hade fått hjälm

med sig i paketet

när vissa kunde öppna visiret

och den halvt försvunna figuren kom fram

med samma grunddrag

ur sin inramning

dock kanske med glädje nu

om han nyss varit bitter



 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-14 12:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, varför skulle de kriga när de kunde manifestera betydligt mer spännande och vanliga saker?!!!

Stefan, vet inte om vi körde samma sorts figurer - du verkar minnas playmobil-gubbar el dyl, som också var en stor del av mitt galleri, med såväl hår som huvudbonader att byta med. Men mest i skallen medan jag skrev hade jag StarWars-figurer och flera liknande serier...
2014-12-14

  Stefan Albrektsson
Snyggt med allvarlig botten!! Väckte minnen (gevär/pistoler som alltid försvann ur deras plasthänder, och de där platta huvudena med "gloria" och alltid ihåligt huvud, och alla hade ett och samma ansikte). Riktigt, riktigt bra!!
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP