Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Civilkurage


Våga öppna din knutna näve låt inte
rädslans makt hålla den stängd

Ty vi är många som inte längre vill
hållas fångna

I flockens samlade trupp går ledaren
stolt som en tupp

När dina egna tankar ignoreras och
din sanning inte längre tolereras

Det är då som den stora lögnen
etableras

Våga öppna din knutna näve och slå
den i bordet

visa etablisemanget att du bär modet
och inte låter makt eliten få sista ordet.

Rozsi.Kovacs






Fri vers av Rozsi.kovacs
Läst 464 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-14 19:13



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Väldigt uppfriskande text för en krigare som väljer förstå vad du säger!
2015-05-21

  Bibbi VIP
Applåd!
2015-03-31

  bohemen VIP
Bra!
Vi ska inte leva på en livslögn.
God Jul från Cillan
2014-12-19

  Connie
Så himla bra! Gillar den skarp!
2014-12-16

    Dan Myrbeck
Bra inlägg!
2014-12-15

  Lars Hedlin
Bra Där :)
2014-12-15

    ej medlem längre
En underbar text!
2014-12-14

  Marita Ohlquist VIP
Bravo!
Det är meningslöst att knyta näven i fickan!
2014-12-14

  Mats Edin VIP
Bravo, härlig kampanda!
2014-12-14

  Larz Gustafsson VIP
Vilka som utgör makteliten kan ju variera.
Är du en oppositionell medlem av en idrottsklubb så är det ledningen där som utgör makteliten. Har du obekväma åsikter på en poesisajt så är det de som vill frånta dig rätten att uttrycka dem som är eliten.

2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Rozsi.kovacs
Rozsi.kovacs