Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beatrices död den 9 dec


Med kinden mot asfalt

Jag lägger mig lângsamt ner pâ asfalten. Cigaretterna är slut och bra är nog det
Hur kunde jag tro att nâgon skulle tro pâ mig?
Att de överhuvudtaget skulle lyssna pâ mig
Att de skulle föra en dialog

Det var en 40 minuters häxbränning
De anklagade mig för att ha hittat pâ allt och föreslog att det jag sagt tidigare ocksâ var lögn.

Jag är ju bara en invandrare. Mitt ord är nödvändigtvis en lögn.
Skolans rektor viftade bort mitt ord som en tonârings dumheter
Kontaktpersonen för invandrare föreslog att jag skulle âka hem om det nu störde mig. Hon hade dödat mig över skrivbordet om det hade varit socialt accepterat.

Jag är ju bara invandrare. Jag förtjänar det. Det är pâ riktigt, förtrycket och ângesten och invandrarens dödslängtan. jag ligger kvar pâ asfalten.

Det är där jag hör hemma.




Fri vers (Modernistisk dikt) av paris
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-14 22:50



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag förstår inte sammanhanget men blir berörd ändå.
2014-12-15
  > Nästa text
< Föregående

paris