Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julen är här

Nu brinner ljus
runt lingonkrans
ett vackert sken
med ljuvlig glans
och julen är härlig

Nu doftar granen
i hemmets vrå
och julklapparna
som barnen ska få
när julen är nära

Nu tänds en stjärna
i trädets topp
historiens evangelium
om tro och hopp
och julen är på väg

Nu sprids en doft
av glögg och kaka
i en skön atmosfär
vi alla vill smaka
när julen är kommen

Nu knackas på
en kransprydd dörr
tomten med skägg
anor från förr
och julens tradition

Nu klingar ljuvt
med stor briljans
ur änglars spel
en fridens dans
att julen är här

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 985 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-20 00:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Underbar julstämning i din dikt...
2014-12-22

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Låter som något som kan sjungas tillsammans med andra klassiska julvisor :)
Härligt rimmat, fin form liksom. Kul och skön att läsa. Och nog är det en visa?
2014-12-22

  Ingrid Trolle
En underbar text
om en underbar jul
som vi säkert alla
vill ha
2014-12-20

  Kjell Åhsberg
Du har på ett fint sätt rimmat fram julens JUL.
2014-12-20

    prima donna
fint och stämningsfullt
2014-12-20

  Lars Hedlin
Fin stämning!
2014-12-20

    ej medlem längre
Varma underbara julkänslor förmedlar din text.
2014-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Fin julstämning i texten!
Önskejul.
2014-12-20

    ej medlem längre
Återigen en fantastisk juldikt från din gyllene penna. Antingen man gillar julen eller ej är det svårt att inte beröras av din poesi.
2014-12-20

  Connie
Underbart stämningsfullt! En sån jul skulle jag inte tacka nej till!
2014-12-20

  louisegirl
Så vackert och stämningsfullt, inför julen...
2014-12-20

    AA VIP
Fin text. Stämningsfull.
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO