Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av observationer kring vårt solsystems näst största måne TITAN, som presenterats av professor Brian Cox t.ex. [metallisk titan är något annat, som visserligen används inom rymdteknik]


Tredje HJÄLMen : kring Titan

 

 

 




på Tellus har de fruset vatten

på Titan har vi flytande metan


just jordbornas gravitation

är ungefär precis som här


deras planet uppvisar tjock och tät atmosfär

snarlik stark tyngdlag som råder på vår satellit


medan vi snurrar många kring Saturnus

låter de en ensam måne gå runt sig


en vacker natt far vi till Tellus som turister

de har samma berg, så blir knappast trist där


fast utifall de hinner före hit

ska vi ej ta emot dem likt meteorit


nej, vår brinnande hjälm är blott lämplig för storsten

till skillnad från små jordlingar på åtta-sex-fyra-två ben

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-21 16:45



Bookmark and Share


    prima donna
litet gulligt om titanerna :)
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP