Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fjärde HJÄLMen : Malplacerad Hjärna





att få sig diagnostiserad av dig

påminner mig om en sjukt frisk doktor

med smittsamma minnesluckor

i stadens bäst uppdaterade mobilkyrkogård



stå och lyssna på dina farhågor känns som

att skruva i lågenergi-lampor i en kärnreaktor

eller ta på sig skridsko-hjälm mitt i öknen



försöka hänga med dina slutledningar

förefaller mig fortfarande som

att spela amerikansk fotboll på ryska tundran



att leva upp till din utmaning

skulle bli som att medvetet halka

samtidigt som man skall spänna på sig hjälmen

som ligger nedgrävd i järnåldern



när du äntligen lyckats inviga mig

i det hypermodernaste botemedlet

har halva sjukdomsbilden målats om



medan att söka övertyga dig att använda

en vanlig hederlig cykelhjälm

tycks som att visa för en rymdvarelse

var den mänskliga dumheten sitter

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-27 10:26



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skönt du känner av fartränderna!! Jo, det har sina fördelar att vara frustrerad ibland... Dessvärre [dessbättre] har ilskan osv lagt sig helt till ro igen, under min helt egna hemmakväll - så nu slår det månne mindre gnistor om språket...?
2014-12-27

  Nanna X
jävlar, här hettar det till under hjälmen, och då blir det bra fart i språket!
2014-12-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP