Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utifall du ännu vore ett U




Om du vore ett U

skulle du vara en underlig figur

klart gulare än ful

men understundom även ultraviolett



Utifall du vore ett U

är du en urgammal berguv

nära Falu koppargruva

ruvandes på guld



Om jag brukade vara en fluga

på utflykt i din glasburk

irrade jag dumt nog därinne ännu



Om du vore ett U

skulle jag till slut komma ut

ur ditt djup

först när vi vände dig upp & ner



Utifall du vore en U-sväng

skulle du utvandra till Duvemåla

när USA urbaniserat sig till nånting tillräckligt uselt

ta och utveckla en ny jordbruksprodukt

kanske skaffa ungar med Ulrika

undvika att skjuta en utter



Och vore du ännu ett U

kunde vi spela covers av hela Ummagumma

på trumpet och ukulele

utforska minsta trumljud

omformulera strukturerna



Om jag vore ett djur med sju ögon

i ugglemässig mundering

torde vi vara kusiner

ligga i ungefär samma ruiner



Utifall vi vore runda som rutor

kunde vi nästan blunda för illusionerna



Skulle du ännu vara ett U

ser Universum ur dina horisonter ut

som ett vanligt simpelt ufo

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-27 19:45



Bookmark and Share


    prima donna
Underfundigt utrymmet ur uet. Ugglorna urläckra:)
2014-12-28

  TrollTörnTrappan VIP
Just så! URANUS skulle jag ju ha nämnt; dess dynamik är precis ungefär vad som motiverat underströmmarna i denna plus förra...
2014-12-28

  Stefan Albrektsson
hUvaligen vad dU kan! Gillar sättningen för framförandet av UmmagUmma - tror PF hade gillat det skarpt (med rätt sorts svamp ; )
2014-12-28

  Nanna X
Att U är en förUnderlig bokstav framstår klart, den kan vända gult till ultraviolett och omvandla strukturer - är det kanske Uranus inflytande?
2014-12-28

  axveronika
variationer på u
kul
2014-12-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP