Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dirigenten älskar sin diktaturpinne

Det sägs att demokratin
är ett minne blott...
förtryckarna har tagit över
och för diktaturpinnen..
håller för öronen
tonerna skär så falskt
dirigenten som leder orkestern
bär en lömsk blick..
undrar vad som göms under ytan
vilka planer som är planerade..
inom växer motsägelsefulla känslor
börjar sjunga sånger om frihet
och ju mer jag sjunger
ju mer stärks jag att stå upp
för demokratiska rättigheter
dirigenten ska inte tro annat..
kampen fortsätter emot rasism
emot elaka fula förtal..
sanningen ska segra vill segra
och avslöja lögnens fula fejs!




mare





Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-29 11:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2014-12-29
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP