Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
29.12.2014 Måndag. Julens budskap?


Öknens resa till polarisen

Torkan spräcker upp ett hånflin runt den sinande källan. Solens brännande strålar svävar över livets ovisshet som en gam över de förlorade barnaåren. Nu eller aldrig, tänker stjärntydaren i vild galopp till ännu ett helvete! Öknens tårar passerar förbi, för ännu en nattvandring under stjärnornas ljuspunkter. Här går purpurtyger och myrra fram till dadlarnas fikonpalats. I en aldrig sinande ström lever vi på lussekatter och risgrynsgröt – den rätta näringen för julnattsdrömmarna. I denna den bistra midvinterfestens exploderande fantasifullhet, vakar alla in det nya löftet om ett bättre år.

Där öknen får regn.




Fri vers (Prosapoesi) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-29 23:41



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mycket poetiska bilder/metaforer. Mörkt, trots att "Solens brännande strålar svävar över livets ovisshet som en gam över de förlorade barnaåren." Välfångat med galopperandet mellan oaserna/torrlagda källorna. Och en effektfull resa från torkan till kylan. Och det avslutande lilla, lilla hoppet.
2014-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP