Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sjusiffriga framtiden

Denna klubb av kostymklädda herrar
och kvinnor i dräkt
vad är det för ställe jag har hamnat på?

Inombords är jag en bohem med en
plunta i innerfickan
vandrandes mot omskrivna solnedgångar

De mäktiga romanerna läser jag om kvällen
till ett stilla brinnande ljus
drickandes mitt hemmaodlade örtte

Men en betrakare skulle se en kostymklädd
herre i slips
precis så som verkligheten verkar te sig

Han skulle kanske också se en obekvämhet
nervösa fingrar lättandes på en slipsknut
en idiot som har hamnat fel

Fel i den sjusiffriga framtiden






Fri vers av Henrik Krantz
Läst 533 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-19 12:31



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Det är inte på detta ställe du hör hemma, visst är det så ? Men vad gör man inte för att
'Försöka passa in i dessa rutor' !! Gillade din dikt!!
2015-02-21

  Respons VIP
Går att känna igen känslan av en katt bland hermelinerna
2015-02-19

  Tess74
Bra! Ibland är man malplacerad
2015-02-19

  kerstin skriver VIP
snyggt!
2015-02-19

    Lena Söderkvist VIP
Få av oss hamnar riktigt rätt, tror jag. Får en känsla av utanförskap här, men jag vet inte bergsäkert om det är så du har tänkt.
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz