Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dö som man lär

Jag är en före detta elev
till den blå kroppen
de hittade i sjön
några mil utanför stan
och jag kom att tänka på
den där filmen "G"
hur du strövade omkring i korridoren
men skolans snygga tjejer
i din pojkaktiga pagekalufs

Du älskade popmusik och filosofi
och rotade hellre
i vinylbackarna
än att dricka öl med kollegorna
satt där hemma och umgicks
med din musik och ditt ständiga mörker
mörkret som till slut
tog ditt förstånd
ned i djupet av en vattenpöl

Du är nu

ett 42-årigt minne

hos alltför många

(Vila i frid)








Fri vers av Henrik Krantz
Läst 374 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-21 23:24



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Rakt och värdigt om intrycket av en annan människa och vederbörandes tragedi.
2015-02-22

  Tess74
Förbannat bra och smärtsamt
2015-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz