Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

A fallen dream


Fjäderlätta
svävar drömmarna bland molnen

Låt aldrig någon
skadeskjuta någon av dina

För en skadeskjuten dröm
dör aldrig
Den ligger för evigt kvar
Krampaktigt ryckande på marken
utan skydd
helt öppen för omvärlden
Fötter ser sig inte för
och trampar hårt
Varje steg känns i hjärtat

Låt aldrig någon
skadeskjuta dina drömmar

Och om du skulle se en skadeskjuten dröm
lyft upp den
och hjälp den reparera
sina vingar




Fri vers av frozen_yoghurt
Läst 851 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-08 17:12



Bookmark and Share


  Felzu
Wow, en helt underbar dikt. Du skriver jättebra. Och sådär lagom kort också. Jag skriver alltid onödigt långt, så därför beundrar jag människor som kan skriva kort och ändå få fram så mycket. Och förutom att det är alldeles superfint sådär allmänt, och du använder orden så bra, så känns det som att du faktiskt förmedlar ett budskap. Jag ska åtminstone hjälpa en skadeskjuten dröm, om jag ser en nån gång. Jättebra!
2007-10-20

  Trubbel
aj... ja, det gör ont när drömmar skjuts ner och trampas på...
gillar din text väldigt mycket! fin skrivet :)
2007-02-08

  acorazado
Tack ,den gör intryck, drömmar är just så viktiga som du beskriver. Tack igen
2006-12-05

  Berra Bäver
BRAAAAAAA!!!
2006-11-29

  Lilla_Lala
Vad vore livet utan de drömmar som ger längtan till framtiden? Vacker dikt!
2006-10-16

    AnnaGs
wow.... tack:´)
2006-08-16

  Oskar...
Aj, vad den tog hårt.. Underbart grym..
Förstår inte riktigt var du får dina snygga insikter ifrån..
Jag ska följa din uppmaning..

I vanliga fall så ogillar jag och förstår inte vitsen med en engelsk titel på en svensk text.. Men här sitter den helt rätt.
2006-04-15

  Skalet
Åh...


Första reaktionen, tanken och ordet efter att ha läst dig text: åh..

Självklart ska vi göra det. Självklart ska jag bättra mig och inte misshandla mina stackars fågeldrömmar.

Du säger det på ett sånt perfekt sätt.
Inte Håll i dina drömmar för din egen skull utan för drömmarnas skull

Klockrent gumman
2006-04-09

  Semir
hmm drömmar hmmm så skönt skrivet
2006-04-08
  > Nästa text
< Föregående

frozen_yoghurt
frozen_yoghurt