Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om aborträtten


Livmoder

Jag ville älska dig & välkomna dig
Jag ville tvätta små kläder,
vika dom & lägga i en låda
Jag ville förbereda mig & kännas trygg för dig
Men nu är världen ett sugande svart hål
Min kropp en förrädare
Jag har inget annat än gungfly att erbjuda dig

Jag vill bara glömma de där nätterna
Hans förvridna ansikte
& mina skrik
Vill tvätta bort blåmärkena,
vända ut&in på huden
Inte kännas vid
Inte finnas till
& nu ömmar brösten
Nu kräks jag
& magen sväller

Jag vill bestämma över mitt eget liv
Min egen kropp
Jag vill ge den njutning
Jag vill utveckla mig själv
Jag vill ta beslut utan att fråga någon
Jag vill inte förklara
Inte försvara

Jag är 25, 30, 35, 40
Jag har 1, 2, 3 eller 4 barn
Jag orkar inte ta hand om ett till
Jag är färdig med nattvak & blöjor
Bröstmjölk & att inte kunna ligga på mage

Jag är 14 år & jag har
testat för första gången
Min flickkropp
Mitt barnasinne
Mitt beslut

Jag är här
Jag är där
Jag är vi & oss
Jag gör det av
kärlek
Jag gör det av hat

Min kropp är mitt tempel
Mina vägar äro outgrundliga

Min livmoder
Min dom




Fri vers av fosterskog
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-03 11:14



Bookmark and Share


  Respons VIP
Berörande tankar!
2015-01-13

  Kattiz
Stark och viktig! Rätten till den egna kroppen. Bra!
2015-01-03
  > Nästa text
< Föregående

fosterskog