Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som trälar med barnen

Åh. Jag vill att du ska veta vilket ansvar du har,
utan att pressa dig & tvinga dig eller betunga dig
För du vet, du kan vara skillnaden mellan ljus & mörker
Liv & död
Med en vuxenkropp som inte är frånvänd,
med dina armar som kan hålla om
& med öppen blick som kan se

Jag vill att du ska förstå
att du kan vara barriären
Den smala bron över bråddjupet
Du kan vara spegeln
& den enda friska relationen

Du kan samtala med ett barn som annars bara blir rutet åt
eller tiget
Du kan röra vid ett barn som annars bara blir slaget
eller ignorerat
Du kan finnas för ett barn som annars bara blir sviket
eller utnyttjat
eller förbisett

Jag vill att du ska veta vilket ansvar du har,
utan att göra dig trött & deprimerad
För du vet, du kan vara mänsklig för den som inte tror på människor




Fri vers (Fri form) av fosterskog
Läst 251 gånger
Publicerad 2015-02-03 10:57



Bookmark and Share


  Respons VIP
En fin hyllning till en viktig medmänniska. Bra formulerat!
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

fosterskog