Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är din

På en bortglömt karg sommarö mitt i vintern
ligger jag på en säng & undrar varför
Jag är så långt bort, så jag är oåtkomlig & spännande
Nästan exotisk
Du kan föreställa dig vad du vill om mig
Hur jag kan få dig att känna
& hur jag ser på dig

Du kan fantisera om att tvinna mitt långa röda hår runt ditt pekfinger
& hur mina bröst skumpar när jag cyklar över Alvaret
Du kan inbilla dig att jag kan ge dig tröst
Att jag har en klarare syn än du
Att du älskar mig & att du måste
uppvakta mig

Vi lever på de där föreställningarna,
på din förälskelse som blev kärlekshärd i mig
För vardagen kommer & jag står inte ut
med det sneda regnet & det ogenomträngliga sammanhanget
Jag flyttar från mitt änglagårdshus med fruktträden
Lämnar källarspindlarna & får till och med betala för banankartongerna på Coop

Du flackar,
du sover på dagarna & är vaken på nätterna
& telefonerna har vi närmast hjärtat
orden som viner över skogarna
Jag är din varma famn & du är solen
& fjädrarna, korallreven

& jag vill så gärna tro att det är Längtan som får dig att komma närmre
Att du flyttar in i vår stad
Jag är din, jag är bara din

Du är allas, du är din,
du är alla andras
Medan jag är din

& åren kommer
de gror, mognar & faller ner
de fryser & de töar
Du är alla andras,
medan jag är din

& jag har växt som ett träd med sol på ena sidan & outrymme på andra
som en bröstkorg där endast ett bröst alltid blir valt vid amningen, det är stort & välfyllt
medan det andra bröstet krymper ihop & bara hänger
Jag får slagsida
Jag är krokig & halv
Ofullständig & blickar ständigt åt ditt håll

& när du inte ens ger mig en blick,
när du glömmer bort att ge mig dina smulor
Vet du, då minns jag att jag också kan finnas till
utan dig

Vad synd,
verkligen synd
Att du inte vågade
med mig




Fri vers (Fri form) av fosterskog
Läst 312 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-02-18 10:18



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
vackert!

2015-02-19

  Hon kallar sig poet VIP
fastnar i hur påverkande du skriver, ordvalen och uppbyggnaden och det känns så närvarande men ändå långt bort på samma gång. Gillar.
2015-02-19

  Respons VIP
En så bra beskrivning om ett komplicerat förhållande. Starka slutrader som berör!
2015-02-18

  KattenKin VIP
Väldigt vackert skrivet!
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

fosterskog