www.mikael-unlimited.se
Värt att se.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

www.mikael-unlimited.se
Värt att se.




Varför skulle ingenting funka?

Vi har idrott på måndagar och fredagar. Jag älskar idrott. Där man jag springa av mig. Min kompis heter Lina. Hon är aldrig med på idrotten. "Jag är så dålig på det" säger hon.
Klart som fan att du suger när du aldrig är med.

Allt funkar. Jag blir så fruktansvärt less på folk som hela tiden säger "Nej, det där går aldrig." Vadå? Ni har ju inte försökt. Saker och ting kommer inte bara till er och ni sitter och tittat in i väggen. Försök! Testa!

Jag var på en föreläsning som hette "Armlös, benlös, makalös". Det var en man utan armar och ben. När han föddes sa doktorn till hans föräldrar "glöm denna pojken, han kommer aldrig kunna göra något själv."
Många som får den kommentaren skulle nog sett en extra gång på barnet och dragit slutsatsen "Nej, såklart. Detta går ju aldrig." Jävla doktor som tror han är något. Ni har så rätt. Det skulle aldrig funkat... Men tänk om det funkar ändå? På något sätt? Så tänkte Mikaels föräldrar, den armlöse pojken som aldrig skulle kunna göra något själv. Hur vet man egentligen att det inte går om man inte varit med om det själv? Jag hade i alla fall blivit nyfiken. Men om ingen tror än då? tänker ni. Jävla om-frågor. Det finns inget om. Men om det nu skulle vara så att ni säger "men om"...
Tja, vem har sagt att man ska lyssna på alla andra? Om jag hade lyssnat på alla andra hade jag inte varit här nu. Jag hade varit död. Eller i alla fall något liknande.
Jag blir ofta nyfiken på olika saker. Kan man verkligen gå ner för husväggen med den där konstiga brandstegen? Kan jag se hur hur som helst utan att folk bryr dig? Kan man verkligen klättra upp för den där branta bergväggen (det kunde man inte)? Kan man hoppa ner i den uppvärmda poolen på kvällstid utan att någon ser eller säger till? Göt som jag. Testa. Annars grubblar man sönder. Och då dör man. Tror jag... Och det är ju inte bra. Även fast man inte dör, så vill man ju inte ta den risken. Ifall man gör det.

Om nu Mikael kan hoppa fallskärm, simma, tävla i pingis, spela badminton, ishockey, fotboll, brännboll, åka skidor, hoppa studsmatta. göra armhävningar och situps, spela innebandy på elitnivå, vinna över icke-ben-och-armlösa i minigolf, stå på händer och göra volter utan armar och ben, så kom fan inte och säg att inget funkar.




Övriga genrer av osynlig
Läst 449 gånger
Publicerad 2006-04-08 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

osynlig
osynlig