Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild idag 7/1, åter på arbetet efter lång ledighet.


Vinterdröm

Grönt lyser gräset

genom mina blanka fönster

Endast tunna stråk av snö

Små vita fläckar här och var

 

Stilla ligger vattnet, isfri spegel

Och nu har snöflingors dans

i indigo januarinatten kalla

bytts mot glasklara regnstänk mot min ruta

 

Himlen grå av moln som uppåt liksom svävar

Jag tror att de drar bort och skingras peu à peu

Kanske blir det inte mera snö..

än på några dagar

 

Blått nu genom revor i himmelsslöjor skönjes

Jag väntar sol att varm och gyllene snart få åter skåda

I vilket fall,

Nu ljusnar det, så skönt

 

Eva Akinvall

2015-01-07

 

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 292 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-01-07 12:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert skrivet!
2015-01-07

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint beskrivet...
2015-01-07

    ej medlem längre
Fint diktat! Ja skönt att det går mot vår!
2015-01-07

    ej medlem längre
Tack och lov! Bra skaldat Eva!
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)