Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En månes betraktelser

Mörkret nästlar in sig i staden
Likt kolsvart flytande pigment
Och jag sitter och skriver frenetiskt
En historisk dokumentation

Om vi som drack vin mitt på dagen
Oss arma stackares enda självförsvar
Vi längtade mest efter ingenting
Det enda som inte kändes svårt

Gatlampans sken lös upp natten
Vi preskriberade dagens livlöshet
Vi strök omkring likt vampyrer
Mot mål ingen riktigt förstod

Så jag ältade allt helt ostört
Det enda val jag erbjöds där och då
I gryningen jag tog sista valsen
Tangentbordet smattrade likt regn...




Fri vers (Fri form) av Henrik Krantz
Läst 540 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-08 23:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Skyggt skrivet utan rim
så går en gosse i trim
om alldaglighetens fantomer
eller gömda små atomer
vilka som ropa på nya stim
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz