Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är kvinnan

Jag är kvinnan
Jag är hon som bar dig i sin egen kropp,
som lånade ut hjärtslagen & blodomloppet
Jag är kvinnan
som utbildat sig
studerat & förkovrat sig
Jag är kvinnan som förlöste dig
Hon som vägde & mätte dig
Jag är hon som höll dig varm
Gav dig mat
Jag är kvinnan som stod längst fram i klassrummet
Hon som lärde dig
Jag är flickan som satt tyst på platsen framför dig
Hon som höll upp sin lilla hand & väntade
Medan du skrek rakt ut
det du just tänkt
(medan du fortfarande formulerade tanken)
Jag är flickan du drog i håret
Hon som frös på åskådarbänken i ishallen,
som blev stel av stillasittandet i er replokal

Jag är flickan ingen såg

Jag är flickan du kallade hora
Hon med isblicken & de dräpande kommentarerna
(Hon du var så rädd för)

Jag är kvinnan som kör bussen
Jag är hon som kallar dig bror
Jag är kvinnan på krogen som ler

Jag är hon du var kär i

Jag är kvinnan du hatar
Jag är hon du var kär i

Jag är den barbröstade kvinnan på stranden
Den vithåriga tanten framför dig i kön
Jag är flickan i vagnen
Och hon med den mjuka, följsamma kroppen

Jag är kvinnan med vrålet
Hon med tänderna
Jag är kvinnan som stretar emot
Hon som skriker nej

Jag är kvinnan vars ord du inte vill förstå
Hon vars nej som betyder ja
Jag är kvinnan du dömer till rättslöshet

Jag är kvinnan som tänker
Hon som säger
Jag är kvinnan som svarar
Jag är flickan som skriker
Hon som sparkar & rivs
Jag är kvinnan som vänder dig ryggen
Jag är kvinnorna




Fri vers av fosterskog
Läst 341 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-13 09:37



Bookmark and Share


  petter rost
Vilket manifest – det borde läsas högt och över hela landet, den 8e mars och alla andra dagar. Så starkt!

2015-02-07

  Nitwitoddment
Ja! Solidaritet, medmänsklighet och feminism i snygg förpackning. Grymt!
2015-02-07

  Respons VIP
Stark dikt om alla dessa kvinnor vi är så beroende av.
2015-01-13
  > Nästa text
< Föregående

fosterskog