Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Säg God Morgon till våra barn

Jag går upp ur sängen medan du ligger kvar
Som en stor sten
"Jag lovar att skärpa mig imorgon" mumlar du

Ekar i mitt huvud då jag rör i gröten
Väcker barnen,
dukar fram
"Ska du äta med oss" frågar jag

Du är så yr,
du har sån hjärtklappning
Du är torr i munnen
& känner cancer hoppa mellan bukspottskörteln & hjärnan
& har du verkligen haft någon känsel i höger lår sedan 2009?

Vi äter upp
Jag klär på små byxor & tröjor
knyter skor & drar upp dragkedjor på jackor
Står villrådig i dörren
"Vi går ut nu..."
Hjärtat otämjt i bröstet




Snälla be oss att stanna
Säg att du följer med
Håll om mig
Säg God Morgon till våra barn




"Tack så mycket"




"Vart är pappa?"
"Vet inte, men nu blir jag förvandlad till Piraten Sjöstjärna. Skepp ohoj!"


Skalar potatis & gråter till en kärlekslåt på radion
Det är bara några meter mellan oss, men avståndet är oändligt
Det är så mycket med din kropp
Allt som känns fel
Det finns så många bakterier
Sjukdomar som härjar
Smutset



"Djävla idiot" skriker jag "Ligg inte bara här!"
"Tyst! Du skrämmer barnen" väser du




Diskar bort kvällsmaten, slänger i en maskin tvätt
"God natt & sov så gott"
stoppar om,
klappar kind


Gråter igen
Det där som kryper i bröstet
Biograferna
Restaurangerna
Vännerna
Livet som levs
Överallt utom hos oss
"Vill du älska" frågar du
Då låtsas jag att jag sover




Fri vers av fosterskog
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-01-16 08:45



Bookmark and Share


  Respons VIP
En fantastisk bra dikt som beskriver en oerhört svår relation. Jag applåderar och och bokmärker!!!
2015-01-16

  Teresia Ridell
Brännande, naket och äkta. Ord som.känns och berör. Starkt skrivet!
2015-01-16

  Li-Lo
naken vacker och med en melodi som skvallrar om rörelse
tack//Li-Lo
2015-01-16
  > Nästa text
< Föregående

fosterskog