Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldsdansen

Med sina mjuka rörelser
Förför han jorden
Med sina lätta steg
Glömmer jag orden

Hans vilda drag förblindar
Röd som den röda glöden
Levande som den dansande lågan
Brinnande lurar han döden

Eldsdansen han skapar
Förhäxar mitt saliga hjärta
Blodet rusar och kokar
Jag brinner upp utan smärta

En förbjuden frukt från ett paradis
Den brinnande ängeln från skyn
Han är den förste han är den siste
Aldrig släcks elden ur min syn

(Från 2012)


©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 354 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-01-25 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland