Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mor

Gårdagen födde sorg

Jag såg dig falla ihop
Mina minnen glada togs bort
Du hörde ej mina rop
Eller torkade min tårar torrt

Dagen föder börda

En verklighet och ingen dröm
Där finns smärta och ingen tröst
Du flyter stilla i en ström
Saknar värme i ditt bröst

Morgondagen föder hopp

Jag tror att du kan vända
Med min kärlek så stor
Låt mig en önskan få sända
Jag önskar dig tillbaka min mor

(Från 2011)

©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 745 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2015-07-29 22:56



Bookmark and Share


  Maria T
Sorg. saknad
2015-09-09

  Hanna Mari Wallin
ord som griper tag ryser av dina meningar här
berör på djupet av mitt hjärta

Kram
2015-08-16

  Magdalena Eriksson VIP
Starka känslor i rimmandes flod

2015-08-02

    prima donna
Fint och berörande
2015-07-31

  Carl Mikael Fäldt
Rimma är lätt!

Men att rimma fram väsentligheter och emotionalitet som berör----det mina damer och herrar är sannerligen en konst!

Djupt tagen av din text!
2015-07-30

  Ingrid Trolle
En starkt gripande
text
2015-07-30

  Rozsi.kovacs

En mycket berörande text om din Mor
man kan med en tydlighet känna din
känsla o sorg..
2015-07-30

    Dan Myrbeck
BerörandeBra, konsekvent struktur.
2015-07-30

  Lars Hedlin
Berör in i själens djup!
2015-07-30

    ej medlem längre
Dina ord känns i hjärtat att läsa. Berörs mycket.
2015-07-30

  M.Eta
Att mista en nära anhörig är alltid svårt särskilt om det är sin mamma! Fina ord!
2015-07-30

    ej medlem längre
Ämnen som är svåra att uttrycka i ord. Fint.
2015-07-30

  Rise Little One
Sorg och saknad...ett svårt tillstånd!
2015-07-30

    ej medlem längre
Kanske den svåraste upplevelsen i livet att mista mor...
Smärtsamt......i vemod...
2015-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om sorg och saknad!
2015-07-30

    ej medlem längre
Ja, kära mor!
2015-07-30

  Bibbi VIP
Djup saknad.
2015-07-30

  Blomma-Stjärna VIP
gripande text som gör ont att läsa - jag hoppas med diktjaget (barnet)
att kärlek och önskan hjälper mor tillbaka till det levande livet(magiskt tänkande) - samtidigt finns det inget annat i dikten som pekar på att det går så väl...
2015-07-30

  lila fjäderblomman VIP
Ja det känns i hjärtat- saknaden efter ens mor. Fint.
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland