Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dödsmässa, vers II är en nyskriven version av dikten, Dödsmässa, som jag skrev 2009.


Dödsmässa, vers II

Vik från mig du ändlösa möda
Som fortsätter att blöda
Med årans piskande dån

Min färd är färd av gråt
Att kantra med livets sköra båt
och sjunka i floden som du givit

Försöka le mot mörkrets kraft
Fly från avgrundens skaft
och möta döden med ett hån

Jag gråter på bottens gärde
Där jag lämnas utan värde
Alldeles tom har jag blivit

© Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 654 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-08-17 17:49



Bookmark and Share


  Maria T
Jag vill torka dina tårar och tycker att du är en fin poet.
2015-09-19

  Lindha W Gustavsson
Du är en otrolig poet - gillar dina djupa texter som verkligen berör mitt hjärta.
2015-08-21

  lila fjäderblomman VIP
Stark!
2015-08-20

  Anna*
Gillar flytet, dispositionen och rimmen!
2015-08-19

  MoonCalled
Fin text, du är duktig ^^
2015-08-19

  RitaBrunner
Jag gillar rimflätningen i texten och de lite ålderdomliga formuleringarna passar ypperligt i en "mörk" text.
2015-08-19

  Hermonius
Döden=tomhet. Ja, kanske är det så. Intet, Nihil osv. Varför ska man rädas det? Om det nu inte är något, dvs. allt, i just Intet, men samtidigt inte mer än det...

Mycket välskrivet och djupt.
2015-08-19

  Bibbi VIP
Grattis till placering!
2015-08-19

  aol
Stark berörande text som visar livets seger över döden,
2015-08-19

  Ingrid Trolle
Stark och berörande text
2015-08-18

  Lars Hedlin
JA mycket stark är denna!
2015-08-18

  M.Eta
Stark eftertänksam text!
2015-08-17

  Blomma-Stjärna VIP
sorg och tomhet - och hån att möta döden med - som (min tolkning) en kraft som ger motiv till att vända död till liv
2015-08-17

    ej medlem längre
Stark text om livet och döden!
Fint diktat!
2015-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland