Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min julklapp

Önskar ej att ge
Lyckan sviker mig åter
Låt mig snälla få torka
Ingen tröstar när jag gråter

Önskar ej att be
Livet försvinner bort
Låt mig snälla få somna
Ljusa tunneln är så kort

Önskar ej att se
Vägen är för lång
Låt mig snälla få dö
Gör rätt denna sista gång

(från 2007)

©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 514 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-02 18:23



Bookmark and Share


  Maria T
Vemodigt
2015-09-09

  Magdalena Eriksson VIP
Ingen gåva duger om man har ett enda önskemål , förutbestämt. Alla gåvor är en skymf för den som längtar endast efter det omöjliga. Jag vill bara skriva att jag vet. Har ett sjukt barn.
2015-08-06

  lila fjäderblomman VIP
Sorgligt...
2015-08-04

  Lindha W Gustavsson
Tänker - analyserar och läser om!
2015-08-03

    ej medlem längre
Vemodigt och sorgset!
2015-08-03

  Hanna Mari Wallin
smärtan är kännbar
du skriver in i våra hjärtan

kram
2015-08-03

  StinaJ VIP
Ord i yttersta förtvivlan,
Smärtsamt att läsa
2015-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
en hjärtskärande dikt - vilket slöseri på ungdom och talang om diktjaget förblir i denna djupa vantrivsel med livet - men allt i livet rör sig och förändras - och vad kan bättre visa det än en danserska i sin egen rätt!
2015-08-03

    Gråfot
Gillar raden:

"Gör rätt denna sista gång"

för det är precis så jag känner ibland...oförmågan att göra ett bra avslut...på så vis har jag sparat det till sist...avslutet alltså.

Eller som reklamen säger:
"Gottet slut, allting slut"


2015-08-02

    ej medlem längre
Huga ligen
2015-08-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Det är ärligt önska till många av oss, få i julklapp vapen och träna försvar,
Harakiri är inte svenskens melodi, men så länge man tränar bara reflexer med saltkaren, vist det rinner tårar annars vad består tårar av det är bara salt,
Jag önskar till dig du få bara tårar av glädje till Jul min vän.

2015-08-02

  Bibbi VIP
Begrundar.
2015-08-02

  Daniela I
Fint och sorligt, gillar ändå!
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland