Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömfångaren

Snön föll så tätt och alldeles tyst
Natten blev vit, mörkret blev ljust
Jag låg under ett vitt och varmt täcke
och tittade ut

Det kändes som om bara jag fick se
En syn ej fångad, bara fri
Varje flinga landade varmt
och låg kvar inbäddad och bevarad

Lycka var en sanning så påtaglig
att tiden försvann föralltid
Snön slutade aldrig falla den natten

(Från 2009)

© Varja Linnea Askeland




Fri vers av Varja Askeland
Läst 630 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-07-29 21:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den är som en som jag tycker du skall ha för den är som den är så är det så.
2015-08-03

  Magdalena Eriksson VIP
Jättefint om Snö
Gillar hur du använder ordet föralltid som en känsla
en Rumslighet snön din.

2015-08-02

  Carl Mikael Fäldt
Poesi.
2015-07-30

  Ingrid Trolle
En mycket vacker
och finstämd tavla
av en dröm med det
suveräna
Snön slutade aldrig falla den natten
2015-07-30

  Rozsi.kovacs

Jätte vacker ljuvlig att läsa
2015-07-30

    Dan Myrbeck
Du målar en finstämd bild som det är lätt att leva sig in i.
2015-07-30

  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2015-07-30

    ej medlem längre
Vinterdröm i vitt...
2015-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för
"Lycka var en sanning så påtaglig
att tiden försvann för alltid"
2015-07-30

    ej medlem längre
Härliga snö å lite kyla! Fint
,
2015-07-30

  Blomma-Stjärna VIP
minns min barndom och vill ha tillbaka den förmågan att uppleva verkligheten så förbehållslöst hängivet - för världen är magisk och det visar din dikt på - Tack för att jag får läsa!
2015-07-30

  StinaJ VIP
Texten får mig att minnas barndomens trygghet.
Bra skrivet !
2015-07-30

  lila fjäderblomman VIP
tycker mycket om din fina dikt!
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland