Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett plågat liv

Jag vill bli en dansare
Det är vad jag önskar mig själv

Jag vill bli älskad och sedd av alla
Dansa som ingen annan
Bli bjuden till storslagna fester
Där jag dansar i salar av marmor

Varför förärade du denna gåva till andra?
De som ej önskade eller förtjänade det
Varför lämnades jag med drömmen och längtan?
Jag trodde du var barmhärtig

Varför kryper det i kroppen?
När du förbisåg att ge mig två friska ben
Varför måste jag förevigt sitta ner?
Kortare än alla andra och tvingas se på

Varför gav du mig ett långt liv i plågor?
När du släcker många andras för tidigt

(Från 2009)

©Varja Linnea Askeland




Fri vers av Varja Askeland
Läst 696 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-08-02 18:44



Bookmark and Share


  Maria T
Jag ville också bli en dansare en gång
2015-09-09

  aol
Så starkt berörande skaldat
2015-08-15

    Dan Myrbeck
BerörandeBra skildring av
djup besvikelse
2015-08-04

  lila fjäderblomman VIP
Ja det finns många frågor som man skulle vilja ha svar på. Du är en dansare..du dansar med orden min vän! Det är inte alla förunnat!
2015-08-04

  Lindha W Gustavsson
Berör mig mycket!
2015-08-03

  Lars Hedlin
Mycket bra och starkt!
2015-08-03

    ej medlem längre
Stark text om drömmar och grusade förhoppningar!
2015-08-03

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om dröm och verklighet!
Satt länge och funderade på de två sista raderna.
2015-08-03

  Hanna Mari Wallin
dina ord berör
dina ord andas inom en

Kramar fina du.
2015-08-03

  Hanna Mari Wallin
dina ord berör
dina ord andas inom en

Kramar fina du.
2015-08-03

  Blomma-Stjärna VIP
jag tänker att du är en dansare när du vill; ingen kan hindra din själ att dansa
- skippa marmorsalarna - välj din egen dans, den som går genom dig just som du är! -
du skriver dikter som griper tag - därför svarar jag... kram
2015-08-03

  louisegirl
Starkt berörande <3
Fint förmedlat!
2015-08-02

    Gråfot
Dans är rörelse
jag såg en gång ett löv
som dansade
mot marken
eldröd
stark
2015-08-02

    ej medlem längre
Starka ord i en text som berör.
2015-08-02

  M.Eta
Det är mycket som kunde vara annorlunda, svårt att förstå livets mening ibland!
2015-08-02

  Bibbi VIP
Svåra frågor.
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland