Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I slutets födelse

Vi möttes på halva vägen
Jag tog hans hand
Lutade lite åt sidan
Bortom alla vidders land

Med ryggen vänd mot skyn
Flydde vi mörderskans tid
Genom svarta vindar av siden
Ven en omvänd cirkels frid

Våra fötter saknade kraft att bära
Spåren vissnade bort i sanden
Vi hoppade ut mot tomheten
Stannade till och flög över randen

Vi dök ner i surrealismens hav
Utan ringar och utan stänk
Siden föll som en täckelse över ytan
En stelnad dynings svarta blänk

Allt blev stilla när vi försvann
Askan steg ur tomhetens sfär
Lagar var borta och vi blev fria
Allt tog slut och började där

(Från 2009)

© Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 700 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2015-08-15 19:43



Bookmark and Share


  Maria T
Att sväva stilla mot frihetens hav
2015-09-20

  StinaJ VIP
Jag tog hans hand...vilken fin början. Tycker mycket om slutet, ja där...börjar det underbara livet tillsammans !
2015-09-02

  Yrre VIP
Å, rim, jag älskar rim och när sedan texten har ett innehåll som berör så blir jag så glad, så glad!
2015-08-23

  Anna*
Snyggt från början till slut men jag gillar slutet alldeles speciellt! Strålande skrivet med flera djup! Gillas!
2015-08-21

    Gråfot
Så vackert skriver du
förföriska sidenremsor
mörkt och sant
2015-08-19

    Dan Myrbeck
Surrealistiska strofer
som inte är poetiska
katastrofer.
2015-08-17

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt skrivet!
2015-08-16

  lila fjäderblomman VIP
Stark och berörande.. öppnar upp något bortom...hos mig. Tack!
2015-08-16

    ej medlem längre
Vackra berörande ord.
2015-08-16

  Ingrid Trolle
En stark och poetiskt
fin dikt
2015-08-16

  louisegirl
Jättefint vännen
2015-08-16

  Lars Hedlin
Starka band i evig känsla!
2015-08-16

  Hanna Mari Wallin
Detta är poesi som rör om ens inre

poetiskt konstverk enligt mig!

bokmärker!
2015-08-16

    ej medlem längre
Griper tag, gillar mycket.
2015-08-15

  Blomma-Stjärna VIP
en helt förunderlig dikt om vänskap och evighet!
2015-08-15

  M.Eta
Fint !
2015-08-15

  aol
Varmt starkt ömt vackert skaldat
2015-08-15

    ej medlem längre
Vackert diktad vänskap!
2015-08-15

  Lindha W Gustavsson
Helt otrolig vacker poesi
2015-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland