Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeter förändrar världen

När morgonsolen lyser
himlen röd
slår mig tanken att
det här måste vara
en poets verk

Vem annars
förändrar världen
om inte en konstnär
med blödande fingrar
droppandes

En värld så svart
kall och grå
blir ibland upplyst
kan somliga dagar
färgas röd

Som just idag
när jag sitter
här och skriver
och tittar upp mot
den mäktiga himlen

Jag förstår då

Att poeter
förändrar

Livet

Världen

Till något större







Fri vers av Henrik Krantz
Läst 289 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-01-26 08:39



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Definierar sig själv, kanske jag skulle ha sagt. Hur som så har du helt rätt, poeter påverkar både politik och personlig utveckling och har så gjort i alla tider.

Jag sparar din text!
2015-02-16

  KattenKin VIP
En del har svårt att ta steget och identifiera sig, vad som hindrar dem, vet inte jag. Man konstruerar sig själv, det bör man inte överlåta åt andra.

Fint skrivet!


2015-02-16

    ej medlem längre
Stark text
Du förmedlar
din känsla
inför
konstens
vara
Fin liknelse
2015-02-09

    ej medlem längre
Texten var lite för "fin & blödig" för mig och titeln, tja, jag skrattade till, faktiskt! Andemeningen förstår jag men ändå ... själv tycker jag världen med oss människodjur i den borde bli mindre och mycket mindre självupptagna.

Alla är poeter tydligen. Inte jag.
2015-01-30

    ej medlem längre
Tror det vackra syns av alla. (Godtrogen; ))
Men poeten Fångar det!
Tänkvärt dock. Bra skrivet!
2015-01-26

    Lena Söderkvist VIP
Man måste tro på det, annars blir det svårt att poetisera. Så du får rätt av mig.
2015-01-26

  Teija Majava VIP
Precis så! :)
2015-01-26

  mare VIP
Applåd!
2015-01-26

    ej medlem längre
Visst är det så!
"Poeter förändrar världen"
Så fint!
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz