Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krossat glas

När du känner att slutet är nära
Ställs du inför ditt ödes fördärv
En sista prövning av din styrka
Då du beslutar snabbt utan en nerv

När du känner att slutet är här
Upplever du en final av något slag
En plötslig klockas höga signal
Då du vaknar upp och möter en ny dag

När du känner att slutet är över
Hoppas du att livet finns kvar
En tacksamhet du inte snart glömmer
Då du förstår varför du bördan bar

(Från 2012)


©Varja Linnea Askeland




Bunden vers av Varja Askeland
Läst 353 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-27 10:19



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bra metafor med drömmen
och klockan som ringer.
Läsaren känner lättnad
när dikten går över i
verklighetens ljus.
Bra skaldat
2015-08-01

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland