Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lidelse

Mystisk, brutal, verklig
Abstrakt, målande, märklig

Harmlös?

Jungfru, lekar, sköra
Löfte, syfte, smöra

Fruktbar?

Tårögd, barfota, naken
Blodig, rädd, vaken

Bräcklig?

Hjärta, smycka, drömmar
Smärta, lycka, ömmar

Bedjande?

Krämpor, tar, känner
Själ, ger, bränner

Kärlek?

Ord, sorg, ros
Lögn, bitter, os

Avsked?

Lag, straff, mening
Gömma, glömma, rening

Rättvisa?

Kopierar, konstruerar, skjuter
Skrattar, pekar, njuter

Barmhärtig?

Förråda, förnedra, förneka?

Aldrig!

(Från 2007)


©Varja Linnea Askeland




Bunden vers av Varja Askeland
Läst 313 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-01-27 14:55



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt som attan! Like it a lot! :)
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland