Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dimman lättar



När dimman lättar,
morgonljuset tänds
och luften klyvs
av snabba vingar
tar jag mitt kaffe
till verandan.
Sätter mig på
trappen
och blickar ut
över fälten.
Fragment av livet
passerar.
Farmor
ensam med tre barn
på Söders höjder.
Mormors tal
om människovärde.
Pappas fåfänga dröm.
Flickvännen,
sedermera hustrun
i det smaragdgröna
Medelhavet.
Barnen och glädjen.
Krigen som kom
någon annanstans
men inte här.

Den lille hunden
lägger sig
bredvid mig
och vi är långt
från vimlets yra.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-28 11:57



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text om dåtid och nutid.
2015-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping