Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllningsdikt till min förebild, Louise Brooks, från 2013. Louise Brooks var en stumfilmsskådespelerska som glömdes bort när talfilmen introducerades. Hennes mest kända roll var som Lulu i filmen Pandora's Box från 1929.


The voice of Lulu

It started out with a kiss in a scene
A silent dream in black and white
Beauty brought silver to the screen
With eyes that sparkled so bright

Then it was the expected senses that mattered
And the new dream became a coloured noise
Leaving the old silver tattered
And beauty was lost without a voice


(Porträttet av Louise Brooks är tecknad av mig)
©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 482 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-28 21:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen bra skrivit tycker om mycket! :)
2015-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland