Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Femtioårskris

Man är trettiotre
men känner sig som femtio

sakta men säkert så
har rynkorna smygit sig fram

för piller- och alkoholmissbruk
låter dina inre organ
kastas runt i en torktumlare

och sen ska dom ut igen
tvättas rena
och torkas igen

inte undra på att man
vid trettiotre års ålder
ser ut som femtio

och så hör man den där
musiken från ingenstans
och överallt

och då vill man slänga sig
ut från ett fönster
till en tid
då man inte ens var trettiotre

allt blir bara värre och värre
och det snurrar

och sen känns det som
man lever i en tvättmaskin

man drunknar

och sjunker

och kvar finns bara ytan











Fri vers av Henrik Krantz
Läst 404 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-02-03 00:17



Bookmark and Share


  Tess74
Snygg text om åldern och vad man har gjort med livet. Gillar!
2015-02-03

  Respons VIP
Jag hör Tage Danielsson sjunga "Vid 33 är man pass' e, vid 35 då kan man hälsa hem, vid 40 jämnt är man ett skämt och högre opp så åker man väl på en propp." Bra formulerat!
2015-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz