Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖRN nr 8 : Medaljong-Tapeterna





medaljong-tapet

kan det tydligen heta

med sitt mönster av växande snirklar

slingrar slottet in sin cellomusik

i en helt vanlig lägenhet

kändes klassisk redan i barndomen

kom ens sinne att drunkna i tid

går omlott med mitt minne

där vart hörn nästan kröker sig mjukt

längs det finaste frimärksalbum

ett rum mörkrött, andra guldbrunt, det tredje turkost

mot barocka blåklockor

upp & nerpå liggande

på vår heltäckningsmatta kliver jag över takets tröskel ut

mot ditt brofästes lika kantiga bågar

i spandrill även kallad svickel
i svickel även kallad spandrill

ett varv till

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-05 22:44



Bookmark and Share


    prima donna
fyndigt med spandrill och svickel...fick slå upp det minsann :) och det betyder ju även utrymmet under trappen...eller kanske rymmer minnen i torn trappan?
2015-02-06

  AgnesP
Får mig att minnas mina barndomstapeter. Gula med små blommor på. Tänker att det blir färre sådana minnen i dessa dagar där de flesta målar väggarna i stället. Väldigt fin dikt.
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP