Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bild:Jonas Wängestam


En kvinnas frihet

 

 

När jag diskar tänker jag på

den betjänt som jag skulle ha anställt

om jag haft råd

då skulle disken vara borta när jag kom hem från jobbet

 

Betjänten skulle le åt mig och servera mig Yerbate som jag ville ha det

med honung i

Han skulle ha puffat kuddarna i soffan

tänt levande ljus

och lagt fram min favoritbok av Byron Katie

då skulle jag få tid med min egen utveckling

 

När jag sitter där i soffan och läser

 ”Behöver du hans kärlek”

då tar han hand om tvätten, handlar, går ut med soporna

lagar maten till ungarna

och hjälper dem med läxorna

medan jag utvecklar mig

 

 




Fri vers (Fri form) av L.byström
Läst 377 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-06 21:08



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen bra med stor insikt! kram
2015-02-07

  WyS VIP
Insiktsfullt....Den betjänten känner jag!
2015-02-07
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström