Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken är dyr

kärleken är dyr och jag tänker inte
släppa taget om min bekväma
gå-hem-efter-jobbet-till-lägenheten-
situation i första taget

mysbyxor och te och kaffe och tv-serier
fåtöljen i hörnet och en lagom tjock roman
vinylskivor som måste sorteras in
poesiskrivande, kaffe igen och e n s a m h e t

kärleken är dyr och då har jag inte ens
räknat med de tre första dejterna
eller det där blommogrammet
lojaliteten mot min ångest

det är så enkelt att inte behöva bry sig
om någon eller något
att lägga sig själv på golvet
och låta sig själv dö




Fri vers av Henrik Krantz
Läst 321 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-02-10 21:27



Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson
gillar första stycket
fast min
gå-hem-efter-jobbet-till-lägenheten-
var katastrof fyllan allan
under väldigt långt tid
2015-02-25

  Respons VIP
Låter som en tvetydig hyllning!
2015-02-11

    ej medlem längre
Kärleken är dyrbar

Du lyfter fram
besvikelsen
Du delar
den
med så många
i din ålder

Och det är återigen
inte kärleken
som är problemet
utan rädslan
över livets
nödtorft
som ni alla delar

Särskilt unga män
som vill vara måna
om den
Den dyrbara kärleken

Allt ordnar sig
kärleken
är ödmjuk

2015-02-11

  Tess74
Hahaha jo förvisso, men man kan ju sakna det där härliga med att vara nykär och pirrig också. Men jag fortsätter också att nöta soffa och undvika blommogram :)
2015-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Krantz
Henrik Krantz