Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
00:e figuren ur min fiktiva, arketypiska kortlek från ett parallellt universum (andra volymen) där varje stillbild snarast har blivit en filmscen


Proppen (ur allt)

 





Om du drar proppen har du lyckats diska, till sist. Om du drar proppen rinner universum ut ur sitt svartaste hål. Om du drar proppen har din kropp äntligen fått ta ett bad, för första gången sedan förra seklet. Om du drar proppen förmår du åter höra knastret bakom bastuborna på compact-discen. Om du drar proppen går det lättare att ta ännu en klunk. Om du drar proppen kommer blodet flyta på nytt. Om du drar proppen lär varenda djävel propsa på att få just sin proposition att gå igenom. Om du drar proppen måste du vara en del av öppenheten. Om du sätter i proppen igen blir du måhända hemskt opopulär. Om du sätter i proppen igen funkar det knappast [apropå Popper]. Om du har satt i lämplig propp får du i varje fall vara ifred när apparaterna bli överbelastade. Om du låter bli att dra proppen slipper du hoppa opp. Om du bara nästan drar proppen kan du bli poet.

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-12 01:42



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Nä, på den punkten var Minkki (och texten /ordet självt) mer genialisk(a) än mig!!

Fick också fram professor Propp vid googlandet - men Nanna som gammal litt.vetare har större chans att ha stött på Vladimir...

Jotack donna, det fick räcka med EN diskbänk, fastän det gick att vika med bara handen och foten.
2015-02-19

  Minkki VIP
kul text - efter badkaret kom bastuborna som jag felläste som bastu- borna, det hade Du kanske inte tänkt Dig;)
2015-02-19

  Nanna X
om du drar Vladimir Propp kan du analysera ditt sagolika diskvattens 31 funktioner.
2015-02-12

    prima donna
Aproppå Fullproppad propsapoesi. Har du månde vikt ihop diskbänkar färdigt nu? Bara inte Universum rinner ut i det svarta hålet.
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP