Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I stan


När jag stiger ut
från Centralstationen
tjuter ambulansen förbi
med påslagna sirener.
Rockbasen väver
en mjuk, pumpande slinga
runt Klarabergsviadukten.
Neonljusen blinkar
och jag känner rytmen
i mina fötter.
Kanske måste man
vara född där
för att förnimma den.
Kanske går den
att förvärva.
Staden –
Denna antagonistiska skapelse.
Hydran och nallebjörnen.
Horan och madonnan.

Men jag vet
att jag kommit hem.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 273 gånger
Publicerad 2015-02-13 11:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping