Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förklädd




Gud Du uppenbarar Dig
förklädd
i din skapelse
Du kom hit till jorden
förklädd
genom dina profeter
Du kom förklädd
som ett litet barn i krubban
Du vandrade några år
förklädd
på våra vägar

Gud du led förklädd
all världens smärta och död
Gud Du lever förklädd
i ett evigt dunkel
Du finns förklädd
i Ditt Heliga ord
Gud Du vandrar ibland oss i dag
förklädd




Fri vers av Maria T
Läst 261 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-02-15 13:54



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Bara ordet förklädd
får mig genast att
tänka på Hjalmar
Gullbergs Förklädd Gud
2015-02-21

  Grubbelmia
Klok och välskriven text. Tack! Du lyckas på något sätt fånga en del av Guds mysterium...
2015-02-21

  anits VIP
Så sant och fint skaldat!
2015-02-16

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Var vaksam på att det inte är en Ulv i fårakläder.
2015-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på!
2015-02-15

  M M Mannheim VIP
Är en mycket bra dikt om tro och religion. Mycket vackert format.
Fast jag tror inte att Gud själv kom ner till jorden som människa. Han sände sin son. För i annat fall varför ropade Jesus på korset till sin Fader i himlen, vår Gud Fader och skapare.
2015-02-15

    ej medlem längre
Så sant och vackert!
2015-02-15

  walborg
Hjalmar Gullbergs underbara ord kommer till mig här och med musiken ...
2015-02-15

    Lena Söderkvist VIP
Är ju inte troende själv, men tycker likväl att det här är både vackert och begåvat skrivet. Inte det minsta pompöst, bara kärleksfullt.
2015-02-15

    ej medlem längre
Ja, Jesu Ande lever bland oss, men en dag kommer han...
2015-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T