Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ansökan till helvetet, ärende 666

Jahaja, du tycker att du är värdelös, oattraktiv, svag,
elak, negativ, och dum i huvudet. Du har flera
livserfarenheter och referenser, vilket är bra.

Är det inget mera som du vill lägga till i den merit -
förteckning eller känner du dig nöjd så här?
Ja men då så, då skickar vi iväg den här ansökan,
du kan ju alltid hoppas att du får något svar,
det är lite kärvt att få en plats i helvetet för det är
rätt så överfullt.
Men det är klart, skulle du kunna
synda lite mera inom loppet av 30 dagar så borde du
få din plats, vad säger du om några mord? Ja, du kan
väl avverka ett tiotal på ett ungefär, gärna gamla
försvarslösa änkor som har brutit höftbenet en gång
förmycket. Ja men då säger vi så, kom tillbaka om en
månad så gör vi en ny ansökan då.

Men vad säger du!?
Har du frikort! Oj, ja men då måste jag genast
registrera dig så att du kan få företräde så fort
som möjligt, du anar inte vilken tur du har, även
om alltför många uppfyller kriterierna för att få en
garanterad plats så är det ändå en viss väntetid,
en väldigt lång sådan om jag ska vara helt ärlig, men
nu slipper du ju att köa.
Så! Nu var ditt namn registrerat så nu är det bara
för dig att gå hem och vänta på en kallelse, du lär
ha den vid midnatt om tre torsdagar.


Ha det så bra tills dess vännen, hälsa Satan så mycket från mig!




Prosa (Novell) av lillstrumpa
Läst 600 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-11 18:05



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
Härligt du har humor som jag gillar
2015-11-22
  > Nästa text
< Föregående

lillstrumpa
lillstrumpa