Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulle vi varit ett Y





Hade vi varit ett Y

skulle vi drypande kyssas

förbryllande nog från trenne håll

yra som runda fyrkanter

förnya fysiska laglydnader



Skulle vi varit ett Y

hade vi stått som en halvbyggd pyramid

mystiskt nog upp & ned

på en ynka pinnes tunna staty-sockel

och icke blott till prydnad

ney, tydligen funkat ypperligt som paraply



Hade vi varit ett Y

skulle vi cyklat omkring på partyt

ytligt skålat likt syndfulla likörglas

- Sjysst bysthållare!
- Skyl och ta av oss!!
- Fy bubblan, my lady, så lyckligt!!!



Skulle vi varit ett Y

kommer vi att fly ut i hyperrymden

äventyra tyngdlagar

spyfärdigt konfysa

hysa filmlyriska minnesintryck, dyrka Tarkovsky

på 0,0003 terabyte

ännu lyssna på Cyndi och Ziggy

mixat med Py och Hylander

eller någon ingalunda rysk symfoni



Hade vi varit ett Y

skulle vi hyra fyra lyor

pyttesmå ytor i nord, ost, väst och syd

snyggt förgylla allt pyssel

pryda hyllorna med myrfyllda grenklykor

och dylika prylar



Skulle vi varit ett Y

hade jag klyvt ylletyg itu

över din ändalykt

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-20 20:25



Bookmark and Share


  Nanna X
jag har alltid gillat Y, bokstaven som ser ut som ett cocktailglas och låter så spetsigt skönt...
2015-02-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP