Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När är det helt tyst, någonsin ?


Tystnad

Tystnaden - sakta tränger du in i oss.

Tyst söker sig trädets rötter genom marken
efter vatten och näring.

Tystnad. Bladet vänder sig efter ljuset.

Ljuset fyller upp våra själar med Lugnets klorofyll.

Tystnad. Inga nervtrådar i anspänd vibration.

Musklerna avslappnade - trumhinnorna vilar.

Tystnad. Stenen väntar på mossan.

Det unga äppleträdet väntar in ålderdomens
lavraggiga grenar.

Planeterna i solsystemet rundar sin Moderstjärna.

Galaxerna expanderar i Universum.

Tystnaden. Den sista.

Utan minsta ljud företar själen den korta färden till sin vila -

I Höjdene.




Fri vers av Raul Ström
Läst 373 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-11 08:42



Bookmark and Share


  Maria T
Underbara tystnad
2015-03-15

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text om tystnaden!
2015-03-11

  mare VIP
Mycket fin dikt
om denna
vackra tystnad

2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström